AMSTERDAM - Justin Bieber vindt dat zijn fans af en toe een stapje terug mogen nemen.

"Ze hebben al een paar keer in mijn afval staan wroeten, om dat vervolgens mee te nemen", zegt de 18-jarige zanger vrijdag in Spits. "Dat is niet alleen onaangenaam, dat gaat gewoon te ver."

Ook vertelt het 18-jarige tieneridool, bekend van hits als Boyfriend en Baby, dat fans soms hun leven riskeren om een glimp van Bieber op te vangen. "Toen we een keer ons hotel verlieten zijn er een paar op onze rijdende auto gesprongen. Dat was serieus gevaarlijk."

Woensdag raakten nog 49 fans gewond in Oslo, toen Bieber een gratis concert gaf. "Kort gezegd: verschrikkelijk. Zoiets wil niemand en ik ben er enorm van geschrokken", reageert de popster.

"In Oslo was het probleem dat we vooraf niet wisten hoeveel mensen er op af zouden komen. Op 15 duizend hadden we zeker niet gerekend. Toen ging het mis en dat mag nooit meer gebeuren."

Dol

Bieber, die op Twitter de 23 miljoen volgers nadert, is dol op zijn fans. "Ik ben die mensen alles verschuldigd natuurlijk", zegt de zanger, die erop staat dat hij ook in de toekomst zijn eigen tweets blijft schrijven, om zijn fans te bedanken. "Hopelijk levert dat alleen maar meer volgers en Beliebers op."

Justin Bieber en zijn fans