AMSTERDAM - Charlize Theron gelooft niet dat er ergens een sprookjesprins op haar wacht. "De ware bestaat niet."

Sinds haar relatie met Stuart Townsend op de klippen liep, wil het in de liefde niet zo vlotten met de actrice. Theron ligt daar echter niet wakker van. "Ik geloof niet in happily ever after met één man", vertelt ze aan Grazia.

"De maatschappij is geobsedeerd door trouwen en de zoektocht naar mister Right, ik doe er niet aan mee. Ik ben een egoïstische bitch, ik wil méérdere prinsen!"

Verbitterd door haar mislukte relaties is de blondine naar eigen zeggen niet. "Ik heb fantastische liefdes gehad in mijn leven, maar ik zal me nooit vastleggen aan één man. Ik word claustrofobisch bij de gedachte dat ik de rest van mijn bestaan met één en dezelfde persoon zal delen. In mijn optiek hoort bij elke fase van je leven een andere geliefde, dus laat die prinsen maar komen."

Niet zielig

Single vrouwen zijn volgens Theron, die vanaf deze week te zien is in de film Snow White and the Huntsman, alles behalve zielig. "Ik ben mijn hele volwassen leven gebonden geweest en ben mezelf kwijtgeraakt doordat ik niet meer wist hoe het was om alleen te zijn."

"Laten we eens ophouden met denken dat single vrouwen zielige types zijn. Zie mij: ik hoeft met niemand meer rekening te houden en dat bevalt me goed", aldus Theron.