AMSTERDAM - Prins Harry voert de Britse albumlijst aan als deelnemer aan een nummer waarin honderden mensen uit het Britse Gemenebest te horen zijn.

De Britse prins is met zijn tamboerijnspel te horen in het liedje Sing, dat is geschreven door Thake That-zanger Gary Barlow en musicalicoon Andrew Lloyd Webber. 

De twee hebben het nummer speciaal geschreven voor het jubileumconcert voor de Britse koningin Elizabeth, dat maandag plaatsvond.

Op advies van Harry's vader, kroonprins Charles, reisde Barlow naar verschillende voormalige koloniën van Groot-Brittannië om inspiratie op te doen, waaronder Australië en Kenia. Uiteindelijk zijn in het nummer in totaal meer dan tweehonderd mensen uit het gehele Britse Gemenebest te horen.

Harry is niet de eerste Britse royal die een nummer 1-hit scoort. Zijn ouders stonden in 1981 twee weken op de eerste plaats in de hitlijsten met het collectiealbum The Marriage Service, waarop onder meer de huwelijksbelofte van Prinses Diana en Prins Charles te horen zijn.