AMSTERDAM – Ondanks dat Arie Boomsma niet bang is voor ouder worden, is hij wel bang voor het aftakelen van zijn lichaam. "Ik ben nu gezond en soepel, ik beweeg gemakkelijk en heb veel energie."

In een interview met het tijdschrift Flair erkent Boomsma dat hij er niet naar uitkijkt op het moment dat het allemaal minder wordt.

De 38-jarige presentator gaat nog bijna elke dag naar de fitness, vooral voor zijn hoofd. "Het is bijna als meditatie, mijn gedachten staan dan anderhalf uur helemaal stil."

"Maar dat je lichaam er mooier van wordt en dat het goed is voor je gezondheid, is natuurlijk een fijn gevolg. Ik sport nu al twintig jaar en ik heb de illusie dat ik het ouder worden van mijn lichaam zo toch een beetje kan tegenhouden."

Vaste relatie

Momenteel heeft Boomsma geen vaste relatie. Zijn vorige relatie is nu twee jaar voorbij. "Ik merk dat ik het moeilijk vind onbevangen aan iets nieuws te beginnen. Ik kom leuke vrouwen tegen, maar als we dan een paar keer samen uit zijn geweest, heb ik het gevoel dat het benoemd moet worden: wat is dit? Waar staan we?"

Boomsma zegt ook niet te weten of een lange relatie nog wel van deze tijd is. Maar desondanks hoopt hij er nog altijd op dat hij ooit een gezin kan gaan stichten. "Er zijn steeds vaker momenten dat ik denk: ja, ik wil eigenlijk ook een gezin. Heel graag zelfs."