AMSTERDAM - Bastiaan Ragas wil, in navolging van Take That en New Kids On The Block, zijn boyband Caught In The Act weer nieuw leven inblazen. "Eloy en ik hebben concrete plannen."

Dat vertelt hij in De Telegraaf.

De comeback staat gepland voor het najaar van 2013. "Al heb ik het druk genoeg met mijn gezin, een reprise van mijn voorstelling Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt, een tweede boek en een nieuwe cd, tóch komt er in het najaar van 2013 een tournee."

Bastiaan realiseert zich dat er tot die tijd nog veel moet gebeuren. "Er mag wel zo’n tien kilo af. Tooske kan niet wachten. Zij heeft grote hoop dat ik weer vol in training ga. En dan net zo’n sixpack krijg als destijds. Ik kan alleen maar zeggen dat ik met haar meehoop."

Twijfel

Hij twijfelde lang over een mogelijke revival van de band, naast Ragas bestaande uit Eloy de Jong, Benjamin Boyce en Lee Baxter, die vanaf 1993 vijf jaar lang succes had met nummers als Gonna Make U Mine en My Arms Keep Missing You.

"Ik heb er destijds gewoon niet zoveel plezier aan beleefd. Zo’n groepje is een heel dwingende format, het was een heel heftig leven. Ik was ook nog maar in de twintig. Dus om nou opnieuw samen te gaan toeren… Ik vergelijk het twijfelen een beetje met een schoolreünie. Dan vraag je je ook af hoe het zou zijn om je oude vrienden en eventueel ex weer te zien."

Caught In The Act - Gonna Make U Mine