LOS ANGELES - Het was al bekend dat Kelly Clarkson flink wilde afvallen voor haar vriend. Maar nu blijkt dat dit niet de enige reden was om de strijd met de kilo's aan te gaan.

Clarkson zag zichzelf in december optreden bij VH1 Divas Celebrates Soul en wist toen genoeg. "Ze zag hoe zwaar ze was en vond dat echt niet leuk. Toen besloot ze om er echt wat aan te gaan doen", meldt een bron tegen US Weekly.

Sinds ze in 2002 American Idol won, schommelde het gewicht van de zangeres behoorlijk De 30-jarige onthulde onlangs het nieuwste cijfer en dat loog er niet om. Ze verloor maar liefst 15 kilo in een half jaar tijd.

Ze heeft er volgens bronnen nog nooit zo fit uitgezien, het resultaat van een strak trainingsschema en een goed dieet. "Ze voelt zich beter dan ooit tevoren. Ze zit nog maar vijf kilo van haar streefgewicht af", vertelt een bron tegen de website.

De Dark Side-zangeres heeft hiermee gezorgd dat haar vriend Brandon Blackstock nog meer van haar houdt. "Brandon is de eerste jongen die haar ooit gezegd heeft hoe mooi en sexy ze wel niet is. Ze wil er goed voor hem uitzien", aldus de bron.