AMSTERDAM – Ashley en Mary-Kate Olsen zijn in de prijzen gevallen met hun kledinglijn The Row. Ze werden op het jaarlijkse Counsil of Fashion Designers America (CFDA), verkozen tot ontwerpsters van het jaar.

De Olsen-tweeling kreeg de prijs in de categorie vrouwenkleding. Billy Reid, mag zich een jaar lang de beste ontwerper in mannenkleding noemen. Reid ontving in 2001 al een CFDA Award voor beste nieuwkomer en heeft zich weten te ontwikkelen tot aan de top.

Bij de verkiezingen werden ook prijzen uitgereikt voor opkomend talent, de Swarovksi Award. Opvallend was de naam van Joseph Altzurra. Vorig jaar werd De Fransman nog mode-ontwerper van het jaar 2011 en nu sleepte Altzurra de prijs voor opkomend talent in de categorie vrouwenkleding in de wacht.De nominatie was hem al eerder ten deel gevallen, maar toen greep hij naast de prijs.

Philip Lim won de Swarovski Award in de categorie mannenkleding en Tabitha Simmons voor beste accessoires.

Depp

Ook acteur Johnny Depp viel in de prijzen, hij kreeg de icon award voor zijn 'iconische' kledingstijl. Ontwerper Tommy Hilfiger werd onderscheiden met een oeuvreprijs.

De CFDA Awards, het mode equivalent van de Oscar uitreikingen, worden elk jaar uitgereikt aan Amerikanen die een bijzondere bijdrage leveren aan de modewereld.

Zusjes Olsen winnen CFDA Award