JAKARTA - Lady Gaga was maandag tot tranen geroerd door een eerbetoon van haar Indonesische fans.

De superster zou aanvankelijk zondag een concert geven in Jakarta, maar het optreden werd gecanceld na dreigementen van enkele conservatieve moslimorganisaties die haar shows te vulgair achtten. Dat meldt MTV.

Ondanks diverse voorstellen van Gaga om er een sobere show van te maken of het optreden zelfs volledig solo te doen, mochten niet baten.

De Poker Face-zangeres gaf na de definitieve afzegging toe enorm teleurgesteld te zijn, maar ze werd opgevrolijkt door haar zogenoemde ‘Little Monsters’.

Videoclip

Zo’n honderd fans, volledig gehuld in Gaga-outfits, plaatsten maandag een tube minuten durende videoclip op YouTube waarin ze in een lokaal winkelcentrum dansroutines uitvoerden op haar hits Bad Romance en Telephone.

Een bijgaande boodschap las: "Er is veel haat overal, maar wij blijven je altijd trouw. We respecteren je besluit om te cancellen. We houden van je Moeder Monster, tot het einde."

Op Twitter liet Lady Gaga weten bijzonder geroerd te zijn door de massale steunbetuiging. Ze schreef maandag: "Het maakte me zo hard aan het huilen. Ik hou zoveel van jullie. Jullie zijn de beste fans ter wereld."

Relatie

Lady Gaga en haar ex Taylor Kinney zouden hun relatie nog een nieuwe kans willen geven. De geruchten over een eventuele hereniging staken de kop op nadat de zangeres en de acteut uit The Vampire Diaries onlangs samen werden gespot in Thailand en Singapore. Dat meldt Us Weekly.

Een ooggetuige verklaarde tegenover het Amerikaanse blad dat het voormalige stel continu elkaars hand vasthield en dat ze begonnen te zoenen in een hotellift.

Gaga tourt momenteel in Zuid-Oost Azië. De 26-jarige zangeres en de vier jaar oudere Kinney gingen vorige maand na een relatie van tien maanden uit elkaar.

De overvolle agenda van Lady Gaga zou destijds de reden zijn geweest voor de breuk.

Lady Gaga gesteund