AMSTERDAM - De dansgroep DDF Crew won vrijdag tot hun eigen verbazing het RTL4-programma Holland’s Got Talent. "Het is supertof dat we hebben gewonnen."

Dat zegt Simon Mahy in het AD.

"We hadden het eerlijk gezegd niet verwacht. Wij komen uit Vlaanderen en er zaten misschien maar vijftien supporters van ons in de zaal. De andere finalist, No Escape XXL, stond al met 28 man op het podium en had 250 supporters ter ondersteuning."

"En dat de Nederlandse kijker voor ons koos was een verrassing. Na de bekendmaking van de uitslag merkte je toch wel de ontgoocheling in de zaal."

Plezier

Wat de dansers na hun overwinning te wachten staat, weten ze nog niet. Ze hebben vooral plezier. Dat ze 'dansten voor hun leven', zoals presentator Robert ten Brink meer dan eens zei tijdens de finale, was volgens Simon dan ook enigszins overdreven.

"Wij wilden de mensen gewoon een goede show bieden. Dat soort teksten is voor ons niet nodig."

Na hun zege mag de DDF Crew binnenkort optreden in Las Vegas. "Ik weet niet precies wat ons te wachten staat, maar we gaan er zeker naartoe. Alleen is nog niet bekend wanneer. We hebben het voorlopig behoorlijk druk met onze optredens in Europa."