AMSTERDAM - Máxima’s doodsaaie vakantie, Connie lapt voor de koters, Rijdende rechter ruziet zelf en de voetbalvrouwen treuren om hun mannen in het buitenland. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Met het EK voor de deur, storten de bladen zich allemaal op de voetbalvrouwen. Zij blijven eenzaam en alleen achter terwijl manlief de eer van Oranje gaat redden. Winonah van Nigel de Jong en Sophie-Charlotte Heitinga staan in Party.

"Mamma, ik mis papa zo", staat er bij Winonah. Charlotte "mag haar man niet zien". Volgens Privé moest ook zoontje Damian van Rafael van der Vaart een traantje laten om papa's vertrek.

Alleen mama Sylvie maakt de afwezigheid van man Raf niets uit. Zoals altijd zien we haar in vol ornaat (minirok, torenhoge hakken, designer tas) met een vers gescoord aankoop-tasje in Party. Dat zoon Damian mee moet op shoppingtocht, deert de voetbalvrouw niet. Dat noemt ze quality-time.

Hotter dan Gordon

Zanger Gordon verslijt de ene jonge geliefde na de andere. Maar met Raoul wilde hij trouwen. Toch liet hij zich in een disco verleiden en ging vreemd. "Ik heb mezelf vreselijk teleurgesteld", zegt Gordon in Party. Hoezo, zichzelf? En Raoul dan?

Maar Gordon grijnst dat hij alweer een nieuwe lover heeft, een Portugees. "Ik hoef geen vaste relatie, maar heb wel erg veel zin om lol te maken." Heel erg heeft hij zijn verdrietige ex niet gemist, concludeert Party terecht. Hij vindt zichzelf blijkbaar erg 'hot'.

Connie lapt voor de koters

Hoe rijk Connie Breukhoven eigenlijk is, weet niemand precies. Wel dat ze zeer royaal bedeeld uit de scheiding met Hans is gekomen. Ondertussen rommelt het weer eens bij dochter Constanza en man Mo. Constanza is uit huis, de kinderen zijn bij Mo.

Connie kan dit niet aanzien en stopt haar schoonzoon geld toe. Ze doet alles voor de kleinkinderen, weet Privé. Schoonzoon Mo praat (per ongeluk?) zijn mond voorbij. "Een gewone oma heeft AOW en geeft 20 euro per maand uit aan haar kleinkinderen. Connie heeft 10 miljoen en geeft 2000 uit aan de kinderen."

Mo wist niet hoe snel hij na eerdere onaardige uitspraken weer vriendjes met zijn schoonmama moest worden toen ze haar chequeboek trok om zijn huur te betalen.

Saaie vakantie

Privé is bang dat Máxima haar nieuwe vakantievilla in Griekenland maar saai vindt. De prinses zit al genoeg in het keurslijf van het koninklijke huis. In de vakantie zou ze juist eens lekker uit de band willen springen. Shoppen, luxe dineren, flaneren, nachtclubje pikken.

Het Griekse vakantiehuis biedt niets van dit alles. Het ligt geïsoleerd op een lap grond en in de buurt is niks te doen. Een armetierig dorpje in de buurt is het enige. De bewoners van dat dorpje zeggen geen cent te verdienen aan de exorbitant rijke bewoners van de villa's in de heuvels. Die sluiten zich op op hun landgoed en geven geen euro uit in de omgeving. En binnenkort geen drachme, als het zo doorgaat in de Griekse politiek.

Dan zit de het prinselijk paar daar in hun villa van 4,5 miljoen en moet Alexander naar het lokale postkantoortje om euro's voor drachmes te wisselen omdat de prinsesjes een ijsje willen eten in het dorp.

Ruziënde rechter

Op NU.nl kon je het al lezen, maar het staat ook in Weekend. De Rijdende Rechter van tv, Mr. Frank Visser, heeft zélf regelmatig ruzie met de buren. En precies om de dingen waarvoor hij op tv altijd wordt ingeschakeld. Last van een te grote conifeer, waar beide buren stukken uitzagen. Ruzie om een te plaatsen schutting. En balende buren omdat hij zijn auto op de stoep zet en niet op zijn oprit.

Visser knipt ongevraagd takken van struiken en rozen en af en gooit die bij de buren in de tuin. Kortom: genoeg kleine burenruzietjes. "Je buren zijn niet je vrienden. Als je dat denkt, gaat het verkeerd", zei de rechter ooit in een interview. Daar weten de buurtjes in de Hilversumse straat van Mr. Visser alles van. "Dit is mijn uitspraak en hier moet u het mee doen", zegt de rechter altijd op tv. En dat geldt blijkbaar ook voor zijn eigen buren.