AMSTERDAM - Gerard Joling en Jan Smit hebben doodsangsten uitgestaan toen een vliegtuig waarin zij zaten in de problemen kwam.

Het toestel kwam vlak voor aankomst in Londen terecht in een luchtzak. "Een van de vleugels raakte bijna de grond!", zegt Joling vrijdag in De Telegraaf.

"Vlak boven de landingsbaan was er een luchtzak waardoor ons vliegtuig schuin kwam te hangen", legt de zanger uit. "In het vliegtuig werd gegild en ik dacht: och mijn hemel, het zal me toch niet gebeuren dat ik nu met Jan Smit en consorten tegen de grond ga smakken?"

Volgens Smit was er 'inderdaad flinke turbulentie'. "En Gerard is al als de dood voor vliegen. Toen die luchtzak kwam, was het natuurlijk een kleine paniek die uitbrak", zegt hij. "Ook Liza, mijn vrouw die op dat moment naast me zat, houdt niet van vliegen. Dus Gerard en zij waren samen op van de zenuwen."

Goede vrienden Joling en Smit gaan wel samen vaker op vakantie en komen vaak bij elkaar over de vloer. Joling is ook van de partij bij de vijf jubileumconcerten die Jan in oktober geeft in Ahoy.