AMSTERDAM - Acteur en regisseur Tyler Perry spreekt tegen dat Bobbi Kristina Brown weg liep tijdens opnamen van zijn sitcom For Better or Worse.

"Dat is complete onzin", zegt de 42-jarige Perry op zijn website.

Er gingen geruchten dat Brown, die in het tweede seizoen van de serie een gastrol speelt, eerder deze week van de set afliep omdat ze het emotioneel niet aankon. "Ze heeft verdriet, maar ondanks dat kwam ze haar verplichtingen na en deed ze het ook nog eens geweldig."

Volgens Perry, die de Amerikaanse sitcom bedacht, heeft Brown het wel moeilijk gehad tijdens de opnamen. "Dat had niets met het acteerwerk te maken, maar met het feit dat ze net haar moeder heeft verloren." Whitney Houston overleed op 11 februari op 48-jarige leeftijd.

Therapeutisch

Wel denkt de acteur dat de acteerklus therapeutisch heeft gewerkt voor Brown. "Toen mijn moeder overleed heb ik geleerd dat je bezig moet blijven en bij mensen moet zijn die je vertrouwt." De 19-jarige Brown speelt in For Better or Worse de dochter van een kapster.

Perry was goed bevriend met Whitney Houston en sprak ook op haar begrafenis. Na de uitvaart nam hij Brown onder zijn hoede. "Ze vertelde me dat ze wilde acteren en ik besloot haar in mijn serie te schrijven", vertelt Perry. "Door haar iets te geven waar ze haar aandacht op kan vestigen kan ik haar goed helpen met haar verdriet om te gaan."