AMSTERDAM - Prince gaat voor het eerst in zes jaar weer op tournee. Dit in verband met het uitkomen van zijn nieuwe album 'Musicology' volgende maand. Tot dusver zijn er alleen nog data bekend voor concerten in de Verenigde Staten. Dit meldde Billboard woensdag.

Maar zegt de muzikale duizendpoot: "We willen de gehele wereld rond en waarschijnlijk ook weer terug". Behalve muziek van zijn nieuwe plaat, zal hij tijdens zijn concerten ook diverse 'gouwe ouwe hits', zoals 'Purple Rain' en '1999', ten beste geven.

Alleen wordt dit wel de laatste mogelijkheid om deze classics live te horen, want Prince wil 'ruimte maken voor zijn nieuwe muziek'. Bij het bekend maken van zijn plannen speelde de kleine man de titeltrack van zijn nieuwe album. Het jazz-fusion nummer is een duidelijk voorbeeld van het 'nieuwe geluid'.

Prince: "'Musicology' is heel belangrijk voor ons. Het betekent dat wanneer wij muziek creëeren, wij het de volgende stappen in ons leven laten bepalen".

Bij welke platenmaatschappij het album uitkomt is nog niet bekend. Prince is nog in onderhandeling met diverse gegadigden, nadat zijn jarenlange band met Warner Bros Records werd verbroken. Wanneer Prince and The New Power Generation Nederland aandoet met zijn tour is nog niet bekend.