AMSTERDAM - Britney Spears wilde bij de Amerikaanse editie van X Factor meer verdienen dan Jennifer Lopez in haar eerste seizoen bij American Idol. 

Volgens een ingewijde eiste Britney Spears twintig miljoen dollar, maar was ze bereid te zakken tot dertien miljoen. Dat is een miljoen dollar meer dan Jennifer Lopez kreeg, schrijft entertainmentsite TMZ.

Uiteindelijk zou Spears een gage van vijftien miljoen dollar in de wacht hebben weten te slepen. De 30-jarige zangeres is vanaf september als jurylid te zien in het tweede seizoen van de talentenjacht.

Juryleden

Naast de popprinses neemt ook Demi Lovato plaats achter de jurydesk. Spears en Lovato vervangen Paula Abdul en Nicole Scherzinger, die na het tegenvallende eerste seizoen aan de kant werden gezet. De overige juryleden zijn bedenker Simon Cowell en platenbaas L.A. Reid.

Lopez nam vorig jaar voor het eerst plaats achter de jurydesk van American Idol. De zangeres was dit jaar voor de tweede keer als jurylid te zien in het elfde seizoen van de talentenjacht.