AMSTERDAM - Voor Olcay Gulsen is haar modemerk SuperTrash haar passie waarvoor ze elke dag opstaat. "Ik wil een icoon van deze tijd worden, zoals Steve Jobs", zegt ze in Grazia.

“Het lijkt me zo mooi dat mijn werk er nog steeds is als ik er niet meer ben. Dat ik iets heb neergezet dat wereldberoemd is geworden.”

"Ik begeef me met deze uitspraak op glad ijs, want er wordt al snel gezegd: 'Wie denkt ze wel dat ze is?' Maar als ik al mijn onzekerheden weg zou denken, dan is het mijn droom om mijn werk groter te laten worden dan ik zelf ooit ben geweest."

De ambitie van de onderneemster reikt ver. Europa is allang niet groot genoeg meer. "Ik wil meer. Dat is een soort natuurlijke drang", vertelt ze in het blad. "Die ambitie is voor anderen misschien heel irritant, zo van: het hoeft toch niet altijd meer?"

"Daar ben ik het mee eens, maar het is bijna niet te stoppen. Ik denk er weleens aan om drie maanden met mijn rugzakje op reis te gaan. Maar ik weet nu al dat ik dan na drie dagen terugga. Ik vind het veel te spannend."

New York

Binnenkort opent Gulsen een winkel in New York. Het is een droom die uitkomt: "De laatste vier, vijf jaar stond dat al heel hoog op mijn verlanglijstje. Maar je betaalt daar gewoon anderhalf miljoen dollar aan huur. Dan denk je: hoe ga ik dat terugverdienen met jurkjes verkopen?"

Daar heeft ze inmiddels een constructie voor bedacht: het wordt een franchise-shop. "Daarmee staat de deur in Amerika voor ons op een kier", aldus de ontwerpster.