AMSTERDAM - Jamie Faber (27), de vriendin van Dean Saunders (31) is zwanger. "Ik ben de oudste thuis, maar met het stichten van een gezin, ben ik de laatste."

Dat vertelt Saunders in De Telegraaf.

"Mijn broers Ben en Jamie hebben allebei een kind van vier. En nu gaat het eindelijk voor ons ook gebeuren. Al leek het er in het begin van de zwangerschap even op dat het niet zo was..."

Zijn vriendin Jamie legt uit: "Ik kreeg ik al vroeg in mijn zwangerschap de eerste echo. Daarop dachten de specialisten een leeg eizakje te zien, een zogeheten ’windei’."

Echo

"En omdat bij de tweede echo diezelfde diagnose werd gesteld, moest ik een afspraak maken om het weg te laten halen. Maar vlak voor de ingreep zagen ze dat er tóch een hartje klopte. Stel je voor dat ze een gezond kindje hadden weggehaald!"

Jamie is al bijna vijf maanden zwanger. En naast de komst van de kleine staat er nog een ingrijpende verandering gepland.

Huis

"We hebben in de buurt van Hoorn een vrijstaand huis op duizend vierkante meter grond gekocht. En we hebben meteen een klimtoestel met glijbaan neergezet. En er komt een aanlegsteiger voor een bootje. Natuurlijk wordt dat afgeschermd met een hekje. Dit huis biedt ons alles wat we nodig hebben om een gezin groot te brengen", vertelt Saunders.

"Het is grappig dat je nu anders begint te kijken naar alles", vertelt hij. "Je beseft dat je straks niet zomaar meer de deur uit kunt lopen en kunt doen wat je wilt. Er rekent een mensje op je. Maar ik ben er enorm aan toe om die verantwoordelijkheid te dragen."

"Ik mag dan geboren zijn in Londen, doordat we zijn opgegroeid in Hoorn in West-Friesland zijn we net zoals de mensen hier erg nuchter geworden. Die nuchterheid wil ik graag overbrengen op de kleine. En daarbij zeg ik: geniet van al het moois dat het leven te bieden heeft, dan word je volgens mij een gelukkig mens."