AMSTERDAM - Mini & Maxi stoppen ermee, De Rooij en de Jong gaan door Na 35 jaar zetten Mini & Maxi, oftewel Karel de Rooij en Peter de Jong,gedwongen een punt achter hun carrière. Zij hebben deze moeilijke beslissinggemaakt, nadat bekend werd dat Maxi het fysieke theatermaken niet langeraankan.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De Jong heeft last gehad van een hernia en heeft daarom op advies van zijndokter, per direct besloten met de Mini & Maxi- voorstellingen te stoppen. "Bij een voorstelling in Helmond struikelde ik over mijn eigen voeten en toenvoelde ik al dat er iets niet helemaal goed zat. Het bleek een hernia tezijn, iets waar ik nog nooit van gehoord had".

Na door nog twee hernia's te zijn getroffen, moest de Jong onder het mes."Ik stierf op dat moment van de pijn en de pijnstillers waren geen pretje.We bekeken of we de fysieke stukken uit de voorstelling konden laten, maardat was geen oplossing, want dan haal je de ziel uit Mini & Maxi. Daarombesloot ik met pijn in mijn hart om te stoppen", zegt de Jong zeergeëmotioneerd.

De Rooij: "Het heeft geen zin om Peter om te praten. Ik geef 'm groot gelijkin zijn beslissing". Twee uur daarna dacht ik, ga ik nou met de VUT of slaje nieuwe wegen in?".

Maar de hernia betekent niet dat ze van de bühne verdwenen zijn. Ze slaaneen geheel nieuwe weg in met het toneelstuk 'Wachten op Godot'. De Rooij:"Dit is echt een cadeautje. Wij zijn heel blij dat wij deze kans kunnenpakken. Twintig jaar lang hebben we onze mond niet opengedaan en nu moetenwe lappen tekst uit ons hoofd weten".

Het beroemde stuk van Beckett gaat over twee mannen die van elkaar houden enzich aan elkaar ergeren. Bovendien wachten ze allebei op de dood. De Rooij:"Dat hebben wij ook en ons avontuur kwam ook tot een einde, alleen eerderdan wij gehoopt hadden". 'Wachten op Godot' is vanaf 18 mei in deKoninklijke Schouwburg in Den Haag te zien.