AMSTERDAM - De Gelukkige Olifant geveld, Oranje-parade op voetbalveld, Mabel moest met Maxima mee en de Toppers waren weer top. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Prins Bernhard was een fanatieke jager. In Afrika legde hij graag een olifant of tijger op de korrel. Maar of hij zo gelukkig zou zijn met het neerhalen van zijn eigen olifant, is de vraag.

De Italiaanse vakantievilla van de Oranjes, ‘De Gelukkige Olifant’, is recent met de grond gelijk gemaakt.

Beatrix en zusters verkochten het vakantiehuis enige tijd geleden. Waarom ze het niet wilden houden, weet niemand. Zeker niet omdat Alexander en Maxima een dergelijk huis zochten en recent iets soortgelijks aanschaften in Griekenland.

De nieuwe eigenaar wilde De gelukkige Olifant eerst renoveren.

Blijkbaar was het huis te slecht en Weekend toont nu foto’s van de algehele sloop van de witte villa. ‘Einde van jarenlange gelukkige Oranje vakantiegeschiedenis’ jammert het blad.

Kids aan de bal

Het Oranje voetbalteam traint in Lausanne. De familie mocht even komen kijken. We zien dan ook een stoet spelersvrouwen en -kinderen. De meeste aandacht trekken natuurlijk Sylvie en Yolanthe.

Syl hees zich in een leren broek, doorgestikt jasje en gooide haar nieuwste extensions los. Yolanthe was meer naturel met een losse trui en een petje. Wel opvallend zijn haar extreem gebleekte tanden.

Nieuw geshopt in Italië? Anyway: de voetballers met hun vrouwen en kroost leveren een leuk plaatje op. Zo agressief en fanatiek als ze op de grasmat zijn, zo lief en geduldig staan ze op de foto de veters van hun kindertjes te strikken.

Mabel moet mee

Prinses Mabel heeft zich weer in het openbaar vertoont. De ongelukkige echtgenote van prins Friso -die nog steeds in coma ligt- werd door schoonzus Maxima meegesleept.

In Londen woonden ze een concert bij van het Concertgebouworkest. De Britse royal Elizabeth vierde haar jubileum en Beatrix, W.A. en Maxima waren uitgenodigd.

Omdat Mabel in Londen woont, vond Maxima het blijkbaar een goed idee haar treurige schoonzus mee te vragen. Mabel verscheen in stemmig zwarte kleding en perste er een beleefdheidslachje uit. Maxima droeg hetzelfde pakje als op Koninginnedag en lachte een stuk vrolijker.

Do weer aan de (ex) man

Zangeres Do heeft de liefde opnieuw gevonden. Ze is weer gelukkig met haar...ex! Twee jaar geleden scheidde ze van Marc, maar ze bleven -zoals dat heet- ‘goede vrienden’. Recent werden ze gespot tijdens een romantische vakantie in het buitenland.

Onmiddellijk doken de bladen er op. En niet voor niks. Do geeft in Story toe dat zij en Marc weer naar elkaar toe zijn gegroeid. Het blad begint natuurlijk meteen over een liefdesbaby, maar daar gaat de zangeres niet op in.

Liever wil ze aandacht voor haar goede doel, de Mutsaersstichting, waarvoor ze een marathon gaat lopen.

Ruim 40 kilometer rennen met een baby in je buik gaat natuurlijk niet samen. De pil wordt in huize Do nog even niet door de wc gespoeld. Dus de camera’s zullen de buik van de 30-jarige zangeres daarna nauwlettend in de gaten houden.

Toffe Toppers

Eén en al spektakel bij De Toppers. Jeroen van der Boom, Gerard Joling en René Froger pakten nog meer uit dan anders. Er kwam een heel corso aan praalwagens de Arena binnenrijden met de drie zangers in glimmende matrozenpakjes.

Ook Patty Brad en Tatjana waren present. Patty kon het niet laten even een sneer naar Tatjana uit te delen: ‘Ze is net als lucht. Die is er wel, maar je ziet het niet’ snibt ze in Story.

Danny de Munk en vrouw Jenny grepen het optreden aan voor een verkleedfeestje. Het thema ‘marine’ deed Danny besluiten om als zeerover te komen, Jenny droeg een kapiteinspet.

Ook Natasja Froger was langs de verkleedwinkel gereden, maar verder dan een marine-pet en gestreept shirt ging haar uitdossing als ‘vrouw van’ niet.

Presentatrice wil centen

SBS presentatrice Maureen du Toit staat op straat. Daar baalt ze behoorlijk van. Toch blijft ze beleefd: “Ik denk dat er andere mooie dingen in het verschiet liggen”, meent ze in Story.

Haar manager is razend en dreigt SBS met een claim. “Ik denk dat de schade kan oplopen tot 600.000 euro”, dreigt hij. Fons van Westerloo wordt er niet bang van.

Volgens de tv-baas krijgen presentatrices een hoog salaris, omdat ze weten dat ze van de ene op de andere dag ontslagen kunnen worden. De manager slijpt de messen.