AMSTERDAM - The Situation kreeg na zijn verblijf in een afkickkliniek veel steun van zijn Jersey Shore-collega's.

"Ik kreeg e-mails en sms'jes", vertelt hij aan de Amerikaanse muziekzender MTV.

Michael Sorrentino, zoals The Situation eigenlijk heet, verliet vorige maand de kliniek waar hij verbleef vanwege een medicijnverslaving.

"We geven veel om elkaar", gaat Sorrentino verder. Toch kreeg The Situation niet van iedereen bericht. "Niet iedereen wist ermee om te gaan." De realityster heeft niets gehoord van Snooki, met wie hij nog moeilijk door een deur kan.

Sorrentino vindt het jammer dat de twee het niet goed meer met elkaar kunnen vinden. "Het doet me pijn dat we niet meer zo'n hechte band hebben want ik geef om haar." The Situation denkt dat hun beroep de reden is van hun verslechterde relatie. "Dit vak kan relaties kapotmaken."

Pijnstillers

De 29-jarige Sorrentino werd in 2009 bekend dankzij Jersey Shore. De opnamen van het zesde seizoen beginnen deze zomer. De realityster denkt dat hij nog steeds kan feesten nu hij geen pijnstillers meer gebruikt. "Ik heb nooit een probleem gehad met alcohol. Ik zat alleen aan de pijnstillers."

Sorrentino is blij dat hij is afgekickt en ziet zijn nuchtere leven erg zitten. "Ik word elke ochtend wakker met een glimlach op mijn gezicht. Ik ben zo blij dat ik nog leef." Ook heeft hij zin in het nieuwe seizoen van Jersey Shore. "Ik ben gelukkig met de show, ik vind mijn baan geweldig."