AMSTERDAM - Rossana Kluivert-Lima was als styliste altijd druk, maar tegenwoordig pakt ze het anders aan. “Mijn gezin staat nu op één.”

Na een huwelijk van bijna vijf jaar zijn de brunette en haar man Patrick Kluivert nog altijd zielsgelukkig met elkaar. Ook nu de oud-voetballer doordeweeks in Enschede werkt als trainer van Jong FC Twente.

"We Skypen elke dag en ik ga twee of drie keer per week op en neer naar Twente, met onze zoon Shane", vertelt ze aan Grazia.  "Ik doe het bewust, want als je vijf dagen per week van elkaar gescheiden woont, ga je vroeg of laat langs elkaar heen leven."

"Als Patrick naar het buitenland gaat, ben ik er ook altijd bij. Dat klinkt misschien ouderwets, maar zo houd je balans in je relatie. Soms is dat heen en weer rijden vermoeiend, maar dat is investeren."

Rem

Zelf is Rossana ook druk, onder meer met haar eigen bedrijfje. Haar focus ligt echter op haar huwelijk en gezin. “Pat is echt mijn maatje”, aldus de voetbalvrouw. "Tuurlijk is er af en toe bonje, waar niet? Maar we blijven een superstel. Over tien maanden zijn we alweer vijf jaar getrouwd."

De brunette geeft eerlijk toe dat ze jaloers is aangelegd. "Ik ben een dubbele Schorpioen, dus ja. Maar wel op een gezonde manier. Ik vind het niet erg als vrouwelijke fans Patrick aanspreken. We waren laatst in Spanje en daar willen mensen aan de lopende band met hem knuffelen. Dan ben ik alleen maar onwijs trots."

Bitchy

"Wat ik wel vervelend vind, zijn vrouwen die z’n telefoonnummer vragen. Waar ik nota bene bij sta. Dan bemoei ik me ermee, ook al komt dat misschien een beetje bitchy over. Maar andersom geldt hetzelfde. Pat is ook altijd waakzaam als er zomaar mannen in mijn buurt komen. Wat dat betreft zijn we aan elkaar gewaagd."