CANNES - Pete Doherty maakt een nieuwe start. De rocker staat vooral bekend om zijn overmatig drugsgebruik.

Maar met zijn acteerdebuut in Confession Of A Child Of The Century hoopt hij die periode achter zich te laten. "Ik ben nu volkomen clean, echt waar", vertelt hij in het AD.

Hoewel hij blij is, dat hij in wat rustiger vaarwater terecht is gekomen, zijn niet alle uitspattingen uit het verleden hem bijgebleven. "Van spijt kan dus geen sprake zijn. Ik zou dan eerst alles moeten herinneren wat ik allemaal heb uitgespookt. Alleen tijdens interviews word ik er altijd aan herinnerd. Soms maakt vergeetachtigheid het leven alleen maar makkelijker."

Kate Moss

Naast de drugs kwam Pete ook vanwege zijn relatie met supermodel Kate Moss veel in de publiciteit. In 2007 gingen de twee uit elkaar, maar daar heeft hij vrede mee.

"Met Kate had ik iets moois kunnen opbouwen, maar door toedoen van de media hadden wij geen rust. Teveel mensen hebben zich met onze liefde bemoeid. Maar dat is verleden tijd. Ik ben vader en heb een nieuwe vriendin. Ik woon nu in Frankrijk en ben een beetje verlost van al de roddelpers die mij in Engeland voortdurend in mijn nek hijgde."

Pete Doherty in Cannes