AMSTERDAM - Eddie Murphy begint nog dit jaar aan de opnames van de vierde 'Beverly Hills Cop'-film. Het is tien jaar geleden dat Murphy voor het laatst te zien was in de rol van Chicago politieagent Axel Foley.

Klik hier voor Harold Faltermeyer's Axel F.

De eerste film betekende de echte doorbraak voor Murphy naar het grote publiek. En nu zijn carrière zich enigszins in het slop verkeert, trekt Eddie dat oude uniform nog maar eens uit de kast.

De afgelopen tijd gaat het iets beter met de filmkeuzes die Murphy maakt. Na flops als 'Showtime', met Robert De Niro, 'I Spy' en zijn grootste fiasco tot nog toe 'Pluto Nash' die honderd miljoen dollar kostte om te maken en maar 4(!) miljoen dollar in totaal terugverdiende, is hij op zijn weg terug.

Vorig jaar nam Eddie wraak met de verrassingshit 'Daddy Day Care', die zomaar 104 miljoen dollar maakte. Daarom is hij op dit moment bezig met het te verwachten vervolg getiteld 'Daddy Day Camp'. De spook-komedie 'The Haunted Mansion' heeft het redelijk gedaan en opent in Nederland eind maart. Deze zomer is Murphy alleen maar te horen als 'Donkey' in het vervolg op 'Shrek', dat hem zeker geen windeieren heeft gelegd.

'Beverly Hills Cop 4' en 'Daddy Day Camp' zijn allebei in 2005 in de bioscoop te zien.