LOS ANGELES - Justin Bieber is niet zo braaf als hij zich voordoet. Het popidool heeft wel eens bier gedronken, ook al mag dat in de Verenigde Staten nog niet als je 18 bent.

Dat zegt hij in een interview met GQ Magazine. Eigenlijk mag Bieber pas aan de alcohol als hij 21 jaar is, maar die regel heeft hij dus al verbroken. Fans van de jonge zanger hoeven zich echter geen zorgen te maken over zijn alcoholgebruik.

Bieber is er namelijk niet het type voor om stomdronken te worden. ''Ik vind het prettiger als ik controle over mezelf heb. Natuurlijk heb ik wel eens een biertje gedronken, maar ik laat het nooit uit de hand lopen'', vertelt de tienerster.

In het interview doet Bieber nog wat interessante uitspraken. Zo springt hij in de bres voor Kim Kardashian als hem gevraagd wordt wat de socialite nou precies kan. ''Jullie zijn echt zo gemeen. Mensen zeggen dat ze niks doet, maar dat is niet waar. Ze werkt ontzettend hard.''

Ook zegt de Canadees dat hij nog nooit een slecht liedje gemaakt heeft en dat hij de muziekindustrie een harde business vindt. ''Je kan niemand vertrouwen. Daar ben ik op een vervelende manier achtergekomen.'' Wat Bieber daar precies mee bedoelt, is niet duidelijk.