AMSTERDAM - Als presentator van BNN gaat Filemon Wesselink geen uitdaging uit de weg. Hij wil echter wel dat er goed naar de veiligheid wordt gekeken.

De presentator lijkt nergens bang voor, maar dat blijkt niet helemaal waar. Hij wil er zeker van zijn dat alles goed gaat.

"Ik heb pas met The Iceman in een wak gelegen, maar dan staat er wel een ambulanceteam paraat", vertelt hij in Grazia

"En toen ik in de gracht sprong, had ik een bodysuit aan. Ik heb het niet eens koud gehad. Eigenlijk ben ik een enorme schijterd."

Gecontroleerd

In zijn programma’s voor BNN komt Wesselink over als een brutale en onverschrokken presentator. "Ja, maar dat is tv hè", legt hij uit. "Ik vind het super om uitdagingen aan te gaan, maar wel gecontroleerd."

"Als ik met coke experimenteerde voor Spuiten en Slikken, stond er een hulpverlener bij die vertelde hoe veel lijntjes ik nog kon snuiven."

Doodeng

Drugs zonder hulptroepen heeft hij één keer geprobeerd, wat geen succes bleek. "Ik nam een kwart van dat ding en was meteen van slag. Het lukt niet om me te laten gaan. Bovenal vond ik het doodeng."

"Mijn grootste nachtmerrie is dat ik in een hoekje bezwijk terwijl de rest lekker feest en niets doorheeft. Ik ben sowieso bang voor grote massa’s, dus zoiets is voor mij pure horror", aldus Wesselink.