AMSTERDAM - Nicolette Kluijver ligt wakker van een slechte auditie of kritiek. "Bovendien is het werk als acteur eigenlijk totaal ongeschikt voor mij."

Dat zegt de 27-jarige presentatrice in Viva.

Kluijver maakte in april haar acteerdebuut in een aflevering van de dramaserie Van God Los.

De presentatrice zegt best vaker te willen acteren, maar is niet van plan om te stoppen met presenteren. "Als ik presenteer, ben ik mezelf, ik schrijf mijn teksten zoals ik denk. Ik wil me niet altijd in een andere rol schikken."

Vrijscène

In de aflevering van Van God Los speelde Kluijver meteen een lesbische vrijscène samen met actrice Karien Noordhoff. "Gelukkig kon ik het goed vinden met Karien", vertelt ze aan het tijdschrift.

"Anders had ik het waarschijnlijk niet getrokken. Neemt niet weg dat het moeilijk is om met iemand te vrijen met wie je verder niets hebt. En dan ook nog ervoor zorgen dat het er een beetje geil uitziet."

Kluijver zegt dat ze geen idee had hoe ze zich hiervoor moest voorbereiden. "Paula (regisseur Paula van der Oest, red.) had in een kamertje een matras neergelegd zodat we konden repeteren. Dat is raar hoor, zaten we daar op een kaal matrasje in een lege kamer naar elkaar te kijken."