AMSTERDAM - Jochem Myjer ziet zijn comeback als een grote overwinning. De cabaretier stond maandagavond weer op het toneel, nadat hij vorig jaar augustus werd verlost van een tumor in zijn ruggenmerg.

"Ik ben zo blij dat ik het gisteren voltooid heb."

"Het is zo'n overwinning, dat pakt niemand me meer af", glundert Myjer dinsdag in de radioshow van Giel Beelen. Hij was naar eigen zeggen totaal niet nerveus. "Het voelde alsof ik gisteren nog op het podium had gestaan, het ging allemaal zoals ik wilde. Ik hoor daar te staan. Ik heb het zo gemist."

Myjer was minder emotioneel dan hij had verwacht. "Ik zat voornamelijk te genieten", bekent hij. Het applaus en het geschreeuw van de toeschouwers raakte wel een gevoelige snaar. "Het publiek gaat zo hard applaudisseren, dat gaat door ruggenmerg en been."

Voeten

Het enige verschil met zijn vroegere optredens was volgens de grappenmaker dat hij zijn voeten niet meer voelt, een gevolg van de tumor. "Nu lijkt het alsof ik op hoogpolig tapijt sta. Maar als dat het enige is, vind ik het wel goed zo."

De 35-jarige cabaretier geeft komende zomer nog een paar shows, maar weet nog niet wanneer. "Ik speel deze voorstelling vier jaar, dus maak je geen zorgen", grapt hij. Vanaf september 'gaat het gaspedaal vol in'.