AMSTERDAM - De ex-man van Mena Suvari wil dat de actrice ruim zeventienduizend dollar per maand aan partneralimentatie gaat betalen. 

Simone Sestito is blut en wil daarom geld zien van zijn ex. Hij eist ook tienduizend dollar om zijn advocaat te betalen.

Suvari maakte begin dit jaar bekend dat de twee na anderhalf jaar een punt zetten achter hun huwelijk. Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ blijkt uit rechtbankdocumenten dat het banksaldo van zowel de persoonlijke als zakelijke bankrekening van Sestito negatief is. Hij zou momenteel rondkomen met financiële hulp van zijn ouders.

Luxe restaurants

Sestito zou inmiddels gewend zijn geraakt aan het dineren in luxe restaurants. Voor zijn eten verwacht hij daarom drieduizend dollar per maand nodig te hebben. Volgens Sestito verdient zijn ex 750 duizend dollar per jaar. Wanneer de rechter zich over de eisen van Sestito gaat buigen, is nog niet bekend.

Voor Suvari is het de tweede keer in zeven jaar dat haar huwelijk strandt. De 33-jarige actrice, bekend van films als American Beauty en American Pie, trouwde in 2010 met Sestito. Suvari was eerder vijf jaar getrouwd met Robert Brinkmann, hun relatie eindigde in 2005.