ZEVENAAR - Cabaretier Jochem Myjer keert weer terug naar het podium. Hij speelt maandag weer voor het eerst sinds acht maanden geleden een tumor in zijn ruggenmerg werd ontdekt.

Dat heeft Myjer via Twitter bekendgemaakt. De cabaretier speelt maandag een try-out van zijn voorstelling Even Geduld AUB!, waarmee hij komend seizoen weer door heel Nederland te zien is.

''Acht maanden geleden kon ik amper 2 meter lopen en vanavond sta ik voor het eerst weer avondvullend op het podium!'', meldt hij. ''Ben even heel gelukkig!''

De 35-jarige komiek maakte in augustus bekend voorlopig niet meer op te treden omdat de tumor operatief verwijderd moest worden. De tumor bleek goedaardig te zijn, maar de verwachting was toch dat hij lange tijd uit de roulatie zou zijn.

Zevenaar

De try-out vindt plaats in theater Het Musiater in Zevenaar en is uitverkocht. Ook voor een groot deel van zijn reguliere voorstellingen in het nieuwe seizoen zijn al geen kaarten meer te krijgen.

Jochem Myjer won in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival en gaf daarna zijn studie biologie op om fulltime cabaretier te worden. Even Geduld AUB! is zijn vijfde avondvullende theaterprogramma.