AMSTERDAM - Angela Groothuizen heeft een voordeeltje dankzij de economische crisis.

Doordat haar man minder werk heeft en vaker thuis is, kan de 52-jarige presentatrice meer klussen aannemen. "Anders zou het moeilijker zijn", bekent Angela.

"Ik ben de vrouw die 's zondags mee-eet in het restaurant", grapt Groothuizen. De presentatrice was razenddruk met haar theatershow, waarmee ze tot vorige maand door het land trok, en verschillende schnabbels.

Zo is Groothuizen zondagavond te zien in de BNN-serie Van God Los. "Ik ben nu zeven dagen in de week aan het werk en daar geniet ik volop van."

Tienerdochters

Angela's tienerdochters Lola en Nona komen volgens haar niets te kort. "Ze hebben een geweldige vader, die werkt thuis en doet het heel goed. Ik heb het de eerste twaalf jaar gedaan, nu is hij aan de beurt. En het zijn meiden van 13 en 16, die moet je niet te veel op de huid zitten."

Angela heeft het naar eigen zeggen zelf moeilijker met de weinige vrije tijd dan haar kinderen en man. Toch vindt ze het niet moeilijk om haar meiden los te laten.

Vliegen

"Ze moeten leren vliegen en af en toe hard vallen. Als ze dan niet meer overeind komen, raap ik ze wel op. Ik heb gek genoeg daardoor twee brave meisjes met keurige rapporten."

Voor drank- en drugsproblemen met haar dochters is Angela dan ook helemaal niet bang. "Ik heb vroeger enorm veel geblowd, dus ik weet wat het je kost. Maar die meiden zijn zo braaf, ik heb niets te klagen."