DEN HAAG - Na dertig jaar komt er een einde aan hettheaterduo Mini & Maxi. Waarom de twee stoppen, gaan Karel de Rooy(Mini) en Peter de Jong (Maxi) woensdag vertellen op eenpersconferentie in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Danmelden ze ook, hoe ze hun theatercarrière verder vorm willen geven.

De manager van het duo wil maandag nog niet zeggen wat de redenis om een einde te maken aan de samenwerking. Wel werd vorig najaaral duidelijk dat de toernee van het tweetal enkele maanden werdonderbroken omdat Maxi was getroffen door een dubbele nekhernia.Artsen bekeken toen de mogelijkheid van een operatie of anderebehandeling.

De twee waren vorig jaar juist bezig met het theaterprogramma'30 jaar theater', dat bestond uit een compilatie van hun besteacts in de afgelopen dertig jaar. In die periode werden de sterk inlengte verschillende artiesten bekend om hun clowneske acts, metveel ruimte voor kolder, parodieën, circusacts en goochelkunst.

In oktober 1999 werden ze beiden Ridder in de Orde van deNederlandse Leeuw. Ook wonnen ze eerder de Zilveren Roos vanMontreux. Het komisch-muzikale stel begon in 1969 bij Tom Manders('Dorus') en ging in de jaren '70 aan de slag met eigenprogramma's.

In de loop der jaren maakten ze toernees door ondermeer België, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten,Nieuw-Zeeland, Rusland en Taiwan.