AMSTERDAM - Jersey Shore-ster Snooki voelde zich gevangen in de realityshow. "Tijdens de opnames is het net alsof je twee maanden in de gevangenis zit."

Dit zegt de zwangere realityster tegen het Amerikaanse tijdschrift V.

Volgens Snooki, die eigenlijk Nicole Polizzi heet, mogen deelnemers tijdens de opnames bijna geen contact met de buitenwereld hebben.

"Je hebt geen mobiele telefoon, geen tv en je mag niet lezen", klaagt Polizzi verder. "Je mag ook geen muziek luisteren, je mag helemaal niets."

Snooki denkt dat zij en haar Jersey Shore-collega's daarom zo heftig feesten in de serie. "Als je de hele tijd nuchter bent, word je gek en pleeg je zelfmoord."

De realityster was vijf seizoenen te zien in de show van MTV. De opnames van het zesde seizoen beginnen deze zomer, maar Snooki slaat vanwege haar zwangerschap een jaar over.

Dolgelukkig

Polizzi en haar vriend Jionni LaValle verwachten hun eerste baby in augustus en de realityster is dolgelukkig. "Ik kan niet wachten om mijn kind te ontmoeten." Volgens Snooki heeft de zwangerschap haar veranderd. "Iedereen zal verbaasd zijn door deze andere kant van mij. Ik ben erg zorgzaam, gevoelig en beschermend."

Naast de 24-jarige realityster waren onder onder anderen The Situation, Pauly D en JWoww te zien in Jersey Shore. Hoewel Snooki niet heeft getekend voor het vijfde seizoen maakt ze vanaf juni wel haar opwachting in een spin-off van de serie. In Snooki and JWoww richt de show zich op de vriendschap tussen Polizzi en JWoww, die eigenlijk Jennifer Farley heet.