AMSTERDAM - Nick en Simon waren dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid en vlogen per helikopter van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival.

De twee voelden zich even helemaal rockster. "Van top tot teen kippenvel", verklapt Simon in het AD.

De twee komen superlatieven te kort. "Ik kon bijna niet meer zingen, zo’n brok had ik in m’n keel", zegt Nick. Simon noemt het "het hoogtepunt van 2012 tot nu toe".

Maar naast veel plezier was het ook gewoon hard werken. Vier concerten, het ontsteken van een bevrijdingsvuur, vier luchttransporten en ontelbaar veel fotosessies met vrouwelijke fans.

"Het was veel indrukwekkender dan vooraf gedacht. We hebben zoveel blijdschap gezien. We zijn omarmd door een publiek dat niet meteen het onze was. We gingen moe, maar voldaan naar bed", legt Simon uit.

Stoer

Het vervoer per helikopter kan het Volendamse duo wel bekoren. "Het is ook wel ultiem rocksterrengedrag: per helikopter van optreden naar optreden. De allerstoerste manier van vervoer die er is", zegt Nick.

"En het went heel snel. Ik hoor dat er wegens bezuinigingen negen te koop staan. Misschien is een Nick & Simon-heli wat voor ons."

Nick & Simon tijdens Bevrijdingsfestival