AMSTERDAM - De deelname van Paul Turner aan The Voice of Holland maakte hem in één klap beroemd. Het gaat hem sindsdien voor de wind.

Alleen zijn liefdesleven blijft een beetje achter, vertelt hij in De Telegraaf.

"Ik ben gewoon nog nooit verliefd geweest. Ik weet echt niet hoe dat voelt. Ik kan dus ook niet zeggen of ik van mannen of vrouwen hou. Ik voel me best wel ongemakkelijk bij dat onderwerp. Ik draai er altijd omheen."

Maar hij raakt voorlopig nog niet in paniek. "Ik wacht rustig af. Het zal op den duur toch wel komen. Mis ik iets?"

De druktemaker weet ook niet of er wel ruimte is voor een wederhelft in huize Turner. "Ik moet zeggen dat ik thuis ook genoeg heb aan mezelf. Ik dans door de kamers. Ik trek gekke bekken. En ik vind het ook lekker om alleen in bed te kruipen en gewoon te slapen. Natuurlijk is het wel eens vermoeiend om mij te zijn. Maar ik vind het vooral prettig."

De Toppers

Hij geniet vooral van zijn leven op dit moment. "Ik kan nu leven van de optredens die ik mag geven. Ik ben de bekendheid in gekatapulteerd. Ik sta voor kleine gezelschappen in zaaltjes en bij De Toppers in de Amsterdamse Arena. En ik ben heel veel aan het leren. Van het verschil tussen hoe je je moet gedragen als je op een tafel staat in een café tot straks bij De Toppers voor 50.000 mensen."

Concrete plannen voor de toekomst heeft Turner niet. "Ik wil de golf van The Voice of Holland helemaal uitsurfen, maar tegelijk ook in het water blijven. I want it all!"