AMSTERDAM - Eva Longoria vindt het moeilijk afscheid te nemen van Desperate Housewives. Na acht seizoenen stopt de serie later deze maand definitief.

"Het was heel moeilijk omdat het een belangrijk onderdeel van ons leven was", vertelt Longoria aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

"Ik had het voor geen goud willen missen." Volgens de 37-jarige actrice, die in Desperate Housewives te zien is als Gabrielle Solis, heeft de serie veel invloed gehad op haar leven. "Het heeft mijn leven in alle opzichten totaal veranderd."

De laatste aflevering werd vorige maand opgenomen en is volgens Longoria een waardig afscheid van de personages. "Iedereen zal tevreden zijn met hoe het wordt afgesloten."

Nieuwe projecten

Hoewel Longoria emotioneel is over het einde van Desperate Housewives, heeft ze wel al nieuwe projecten op de planken staan. "Ik ben erg ambitieus. Ik doe zo veel mogelijk nu en later rust ik wel uit."

Het eerste seizoen van de serie over de vier huisvrouwen ging in 2004 van start. De andere dames worden gespeeld door Teri Hatcher, Felicity Huffman en Marcia Cross. De laatste aflevering wordt in de Verenigde Staten later deze maand uitgezonden. In Nederland is het laatste seizoen te zien op Net 5.