LOS ANGELES - Beyoncé Knowles is niet 'puur natuur' bevallen.

"Ik liet mijn wenkbrauwen nog even waxen, mijn voeten behandelen, nagels lakken, mijn haar kappen en ik deed wat lipgloss op voordat ik naar het ziekenhuis ging", onthult de zangeres aan het Amerikaanse showbizztijdschrift People.

Toch had alle voorbereiding niet het gewenste resultaat. "Ik vond mezelf er niet mooi uitzien tijdens de bevalling, maar ja, wie wel? Je zit vol met vocht, bent kilo's aangekomen... Ik herkende mezelf bijna niet meer. Maar na een paar uur kon niets me meer schelen, behalve mijn kind. Het maakte me niet uit hoe ik er uit zag."

Oude figuur

Blue Ivy Carter, het eerste kind van Beyoncé en haar man Jay-Z, werd begin januari geboren. De zangeres kwam 22 kilo aan tijdens haar zwangerschap. Ze wilde zo snel mogelijk haar oude figuur weer terug.

"Ik raakte de meeste kilo's kwijt door borstvoeding te geven en raad andere vrouwen aan hetzelfde te doen. Het is goed voor je baby en voor jezelf." Beyoncé gaf tien weken borstvoeding.

Toen haar dochter ongeveer een maand oud was, begon de Amerikaanse aan een streng dieet en ging ze intensief sporten. Ze zondigde naar eigen zeggen niet, en met resultaat. "Ik ben er trots op dat ik mijn taille zo snel terug heb."