SYDNEY - De belastingproblemen van acteur Paul Hogan, vooral bekend van zijn rol als Michael 'Crocodile' Dundee, zijn eindelijk opgelost.

Hij heeft een overeenkomst gesloten met de Australische belastingdienst. Details hiervan zijn niet bekendgemaakt, schrijft de krant The Australian.

Hogans problemen begonnen acht jaar geleden, toen de belastingdienst samen met de Australische misdaadcommissie (ACC) een diepgaand fraudeonderzoek begon. De acteur en zijn manager John Cornell werden ervan beschuldigd 116.000.000 euro aan belastinggeld achter te hebben gehouden vanaf de jaren '80.

Het werd Hogan in 2010 zelfs verboden om Australië te verlaten om terug te keren naar zijn huis in Amerika. Toch werd er nooit een aanklacht ingediend tegen de acteur en hij liet zelf meermaals weten niets verkeerd te hebben gedaan.

Miljoenen

De ACC trok zich in 2010 terug en het onderzoek eindigde vorige week formeel. In de nu gesloten overeenkomst is opgenomen dat geen van de partijen de ander ergens van beschuldigt. Volgens de advocaat van de acteur heeft het onderzoek naar Hogan de belastingbetaler miljoenen gekost.

De 72-jarige Australiër werd in de jaren '80 wereldwijd bekend met de filmreeks Crocodile Dundee, waar hij een Golden Globe voor kreeg.