AMSTERDAM -  Bobby Brown zegt dat hij geen rol heeft gespeeld bij de dood van zijn ex-vrouw Whitney Houston (48).

"Ik ben niet de reden dat ze er niet meer is", zei de zanger in zijn eerste interview na de dood van Houston in februari. Het gesprek in de Amerikaanse tv-show The Today Show wordt deze week uitgezonden.

Fans, familie en vrienden van de overleden zangeres beweren dat Bobby Brown verantwoordelijk is voor haar dood. Hij zou Houston hebben aangezet tot drugsgebruik. Volgens Brown klopt dat niet. "Ik ben niet degene die haar aan drugs geholpen heeft."

Gekwetst

In het interview vertelt de zanger dat hij al zeven jaar lang geen drugs heeft gebruikt en dat hij gekwetst was toen hij erachter kwam dat zijn ex-vrouw nog wel cocaïne gebruikte. Brown weerlegt ook de beweringen dat Houston nog nooit drugs had genomen voordat hij in 1992 met haar trouwde.

Hij zou zelf nooit verdovende middelen hebben gebruikt voordat de twee elkaar leerde kennen. "Ik rookte wiet, ik dronk bier, maar nee, ik was niet degene die Whitney aan drugs hielp."

Gloed

De 43-jarige Amerikaan zegt dat de laatste keer dat hij haar zag, de zangeres er goed uitzag. "Ze had een gloed over haar, dat was gewoon, je weet wel, ongelooflijk. Ik zei tegen mezelf, ze doet het vast goed, want ze zag er echt goed uit."

Brown was aanwezig bij de uitvaart van zijn ex-vrouw in New Jersey, maar verliet de dienst voordat die begon omdat hij zich ongewenst en niet gerespecteerd voelde. 

Zes weken na Houstons dood werd Brown gearresteerd en aangeklaagd in Los Angeles omdat hij dronken achter het stuur zat.