RIJSWIJK - Jan Smit zal de komende tijd weinig zien van zijn gezinnetje. De zanger staat voor de ''meest hectische en chaotische'' periode uit zijn 15-jarige carriere.

Dat vertelt hij tegen het AD. Jan heeft net de opnames voor De Beste Zangers van Nederland achter de rug, maar mag volgende week al weer aantreden voor Het Bombardement.

De opnames voor de oorlogsfilm, waarin Jan de hoofdrol speelt, vinden plaats in Hongarije en België. De draaidagen vallen echter samen met eerder geplande optredens.

''Het gevolg is dat ik straks overdag in Hongarije en België voor de camera's sta, en direct daarna moet terugvliegen naar Nederland om ergens te zingen. Na een kort nachtje wacht wederom de filmset in één van die landen. En zo zal het een tijdje doorgaan'', aldus Smit.

''Tussendoor reis ik ook nog naar Azerbeidzjan om commentaar te geven bij het Eurovisie Songfestival.''

Zwaar

De zanger weet dat het zwaar zal worden: ''Ik heb me er mentaal op voorbereid dat ik Liza en de kinderen een tijdje amper zal zien. Best vervelend, want je wilt er toch altijd voor je gezin zijn. Het zal ongetwijfeld slopend en eenzaam zijn. Jammer, maar het is niet anders.''