LONDEN - Michael Jackson heeft in het geheim een korte verhouding gehad met Whitney Houston en wilde zelfs met haar trouwen.

Dat onthult Matt Fiddes, die jarenlang Jacksons bodyguard was, zondag in The Sun.

Volgens Fiddes was Whitney voor Jackson de liefde van zijn leven, ook al maakte zij het na twee weken al uit. Hij zou de split, begin jaren negentig, nooit te boven zijn gekomen. Whitney zou eerder iets gehad hebben met Michaels broer Jermaine.

Fiddes onthult verder dat Jackson jarenlang impotent was door zijn overmatig gebruik van drugs en alcohol. Hij vertelt dat zijn indruk was dat de King of Pop een onzekere en eenzame man was.

Een groot deel van de verhalen over Jackson, die hem als excentriek afschilderden, werden volgens Fiddes door Jackson zelf de wereld in gebracht. "Hij wilde mysterieus zijn en wilde dat er mythes over hem de ronde deden."

Antisemitisch

Jackson zou tegen het eind van zijn leven antisemitisch zijn geworden, onder invloed van een arts die hem behandelde.

De voormalige bodyguard beweert dat hij de biologische vader is van Jacksons jongste zoon Prince Michael II, ook wel Blanket genoemd. Hij zou in 2001 sperma hebben gedoneerd aan Jackson. Hij wil via een juridische procedure een DNA-test afdwingen die moet bewijzen dat hij de vader is.