LEEUWARDEN - De Friese popgroep De Kast houdt er definitiefmee op. Dat heeft zanger Jan Tekstra vrijdag bekendgemaakt. Na eenjaar hard werken zijn de bandleden tot de conclusie gekomen dat deband in deze samenstelling niet veel toekomst heeft.

Na het vertrek van zanger Syb van der Ploeg en drummer NicoOuthuijse, twee jaar geleden, maakten de bandleden met zanger JanTekstra en drummer Fokke de Jong een doorstart. Nu blijkt dat er teweinig belangstelling is voor het nieuwe werk en de optredens.

Knokken

Vooral zanger Jan Tekstra heeft het gevoel dat hij zich na eenjaar nog steeds overal moet verdedigen. ''Nog altijd wordt devergelijking gemaakt met de succesvolle formule van de 'oude' Kast.Na een jaar knokken ben ik helemaal op. We lopen te vaak met onshoofd tegen de muur. We hebben gegokt, maar verloren'', aldusTekstra.

De 'oude' Kast werd vooral bekend door de hit 'In nije dei' (Eennieuwe dag) uit 1997. Met de nieuwe personele bezetting maakte DeKast een cd (De Nije Kast) met daarop de singels Reis nei de sinne,Pure lust en Als jij me nu verleidt.

Rockband

Wat de huidige bandleden in de toekomst gaan doen, is nog nietduidelijk. Ex-bandleden Syb en Nico maken deel uit van de rockbandSpanner, die in het voorjaar een tour door Duitsland maakt.