AMSTERDAM - Xander de Buisonjé vond het vreselijk om zijn zoon Sem steeds weer bij zijn ex Wendy van Dijk af te zetten. "Keer op keer kroop ik huilend achter het stuur, denkend: dit kan toch niet de bedoeling zijn geweest van een kind krijgen?"

Dat zegt de 38-jarige zanger in een interview met het tijdschrift Kinderen.

"Omdat ik met Sem meteen moest leren om regelmatig afscheid te nemen, heb ik best wat eelt gekweekt op dat front", vertelt de zanger.

Door de ervaring met Sem kan De Buisonjé er beter mee omgaan als zijn andere zoon Dex, van zijn huidige vrouw Sophie, weg is. "Hoewel ik het helemaal niks vind om Dex een paar dagen niet te zien, merk ik dat ik er beter mee kan omgaan dan Sophie."

De zanger zegt dat hij elk moment van de dag aan zijn zoons denkt. "Ik weet uit ervaring hoe oer- en oersterk een vader-zoonband is en dat die band niet zomaar kapot gaat als je elkaar even niet ziet."

Opvoeden

Volgens De Buisonjé is een kind opvoeden makkelijker als je hem of haar constant om je heen hebt. "Maar gelukkig hebben Wendy, haar man Erland, Sophie en ik regelmatig contact over Sem, zodat we van elkaar weten hoe we dingen aanpakken."

De zanger begrijpt niets van ouders die hun ruzies uitvechten over de rug van hun eigen kind. "Je hoort daarover de meest vreselijke verhalen. Wij hebben altijd alles in het teken van Sem gezet en dat is superfijn."

De Buisonjé heeft ontzettend veel respect voor de manier waarop Erland Galjaard, de huidige man van Wendy van Dijk, zijn zoon opvoedt en met hem omgaat. "Dat emotioneert me echt."