AMSTERDAM - Gerard Joling mist voormalig Topper Gordon regelmatig. "Ik moet stiekem bekennen dat ik Gordon, die dit jaar niet meer meedoet, soms mis."

Dat schrijft Joling in zijn column in De Telegraaf. Joling mist vooral de humor van Gordon. "De grappen en vooral de steken onder water."

Toch kan de 52-jarige Gerard ook lachen met mede-Toppers Rene Froger en Jeroen van der Boom. "De humor is niet van de lucht."

Joling, Froger en Gordon startte in 2005 als gelegenheidstrio. In 2008 stapte Gerard na vele ruzies met Gordon uit de groep waarna zijn plek werd opgevuld door Jeroen van der Boom.

Glitterpak

Gordon stapte in 2009 op, om zich later dat jaar samen met Joling weer bij de Toppers aan te sluiten. Vorig jaar hing Gordon zijn glitterpak wederom aan de wilgen om zich te richten op zijn eigen groep Los Angeles, the Voices en televisiewerk.

De Toppers staan op 17, 18 en 19 mei weer in de Arena in Amsterdam. Joling heeft veel zin in de concerten. "Wat mij betreft wordt het weer net zo'n gigantisch feest als de voorgaande keren. Ik heb er zin in."