AMSTERDAM - Nadya 'Octomom' Suleman zou haar veertien kinderen ernstig verwaarlozen. Dat zegt haar kapster, die dinsdag met foto's naar de politie stapte en een klacht indiende.

"De kinderen hebben dringend hulp nodig", vertelt kapster Stephanie aan entertainmentsite TMZ.

Op een foto is volgens de kapster te zien dat Octomom de kinderen opsluit door een stoel tegen de deur aan te zetten. Een ander kiekje toont hoe de kinderen in de tuin op potjes moeten poepen.

De kapster beweert dat er niet genoeg ruimte in de slaapkamers is, waardoor een aantal kinderen op de vloer moet slapen. Ook zou het huis erg vies zijn en lijken de kinderen ongewassen en onverzorgd.

Polshoogte

Agenten en de kinderbescherming hebben dinsdagavond poolshoogte genomen bij Suleman. De politie stelde vast dat de kinderen niet in gevaar zijn, maar er volgt wel een onderzoek van de kinderbescherming.

De 36-jarige Suleman beviel in 2009 van een achtling. De alleenstaande moeder had toen al zes kinderen. Alle veertien kinderen kreeg ze met behulp van ivf-behandelingen.

Sulemans vruchtbaarheidsarts verloor vorig jaar zijn werkvergunning omdat hij zich volgens de medische toezichtraad schuldig heeft gemaakt aan grove nalatigheid.