AMSTERDAM - Tygo Gernandt had een 'goed gevoel' bij het idee om voor de cover van L'Homo te tongzoenen met Thijs Römer. Het blad met de zoenende acteurs werd dinsdag gepresenteerd.

Volgens Gernandt passeerde een aantal mannen de revue voor de keuze voor een zoenpartner op Römer viel. "We gaan binnenkort samenspelen in Cloaca, we kennen elkaar al wat langer en die twee koppen passen gewoon heel goed bij elkaar", vertelt de 39-jarige acteur. "We hadden dat buikgevoel allebei, van: ja, dat klopt."

De 33-jarige Römer genoot naar eigen zeggen met volle teugen van de kus met zijn collega. "Het was zachter en minder ruw dan ik had gedacht", doet hij uit de doeken. "Het was eigenlijk wel lekker."

Gernandt benadrukt dat de tongzoen met Römer een eenmalige actie was. "Dit moet je maar een keer doen. Dit was het." Römer deelt die mening. "Ik denk dat je anders de afgelikte boterham wordt van de gayscene."

Arie Boomsma

L'Homo, een speciale uitgave van tijdschrift Linda, werd dinsdag voor de vierde keer gepresenteerd. Eerder ging Arie Boomsma deels uit de kleren voor het blad. Naar aanleiding van die fotoshoot werd hij geschorst door de EO, waar hij destijds werkzaam was.

Onthulling L'Homo