AMSTERDAM - Liza Minnelli ziet zichzelf niet meer in het huwelijksbootje stappen.

"Als je ooit hoort dat ik ga trouwen, geef me dan een klap op mijn hoofd en neem me mee", zegt de actrice en zangeres tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

Minnelli trouwde vier keer en gelooft niet dat een huwelijk werkt. "Je probeert die persoon van dienst te zijn omdat je van diegene houdt. Waarom zou je trouwen?" Minelli scheidde in 2007 van David Gest. Daarvoor was ze getrouwd met Mark Gero, Jack Haley Jr. en Peter Allen.

Geweldige mensen

Volgens Minnelli kan ze nog goed door een deur met al haar voormalige huwelijkspartners. "Ik was met geweldige mensen getrouwd, ik ben met iedereen bevriend." Hoewel de actrice niet meer wil trouwen, zou ze nog wel graag een vriend willen. "Een oudere man zou perfect zijn, of een jongere man die in de bloei van zijn leven is."

De 66-jarige actrice, die speelde in musicals als Cabaret en New York, New York, is naar eigen zeggen ook nog fit en zal nooit stoppen met dansen. Ook al hebben artsen de natuur een beetje moeten helpen. "Ik heb kunstheupen en een kunstknie en zestien pinnen in mijn enkel. Als ik op het vliegveld ben, ga ik flink af."