AMSTERDAM - Noah Wyle is gearresteerd bij een demonstratie in Washington. De acteur, die vooral bekend is als dokter John Carter in ziekenhuisserie ER, werd maandag samen met ongeveer honderd andere betogers afgevoerd door de politie. 

Dat schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Wyle sloot zich aan bij een protest van een organisatie die zich inzet voor de rechten van ouderen en mindervaliden. De betogers toonden tijdens de demonstratie hun ongenoegen over de bezuinigingen op de Amerikaanse gezondheidszorg, die volgens de organisatie nadelige gevolgen voor de thuiszorg heeft.

Trots

De 40-jarige acteur is trots dat hij werd opgepakt. "Toen iedereen zag dat ik werd meegenomen, werd ik toegejuicht. Dat voelde erg goed." Toch vond Wyle het wel raar om gearresteerd te worden. "Het is behoorlijk onwerkelijk."

Zijn ex-collega George Clooney, met wie hij samen in ER speelde, werd in maart al opgepakt tijdens een demonstratie tegen de situatie in Sudan. "Laat George zich maar op het internationale richten, dan houd ik me bezig met de kleine binnenlandse kwesties", zegt Wyle.

Wyle speelde van 1994 tot 2005 een vaste rol in ER. De acteur keerde voor een paar afleveringen terug in het laatste seizoen in 2009. Wyle speelde ook in films als W., Donnie Darko en A Few Good Men.