AMSTERDAM – Marianne Weber mag haar verbroken relatie dan weer hebben opgepakt, ze zal nooit met haar vriendin trouwen.

Dat vertelt ze aan Story. “Ik zie het nut niet in van twee vrouwen die elkaar het jawoord geven”, aldus de zangeres. “Het voegt volgens mij niets toe."

Weber en haar vriendin Rita van ’t Hof gingen in de herfst van 2011 na dertien jaar uit elkaar, maar de twee besloten het vorige maand toch weer samen te proberen.

"We hebben de liefdesdraad weer opgepakt, maar elkaar hele dagen zien, dat doen we niet meer", vertelt de zangeres, die aangaf dat de relatie eerder stukliep omdat zij en haar partner "24 uur per dag op elkaars lip zaten". De twee vrouwen beleefden volgens haar alles met elkaar, en niets los van elkaar. Dat leidde volgens Weber tot ruzie om de kleinste dingen.

Voordeel

Weber heeft ervaren dat er een voordeel zit aan het niet getrouwd zijn. "We hebben vrij simpel een stapje terug kunnen zetten. Waren we getrouwd geweest, dan was het een ander verhaal geworden."

In de zeven maanden dat het stel uit elkaar was, kwamen beiden er achter dat ze toch niet zonder elkaar konden. "De band is altijd goed gebleven en dagelijks hadden we contact." Geleidelijk gingen de twee elkaar weer wat vaker zien.

De zangeres zegt wel te hebben geleerd van het verleden en het het voorlopig bij een latrelatie te houden. "Ik vind het ideaal!".