AMSTERDAM - Elle van Rijn denkt dat haar scheiding komt door de midlifecrisis van Kaja Wolffers. "Ik vind het zo jammer. Ik had graag samen met Kaja de kinderen willen zien opgroeien."

Dat zegt ze in een interview met Fab, het nieuwe magazine voor vrouwen van 35 tot 49 jaar.

De 44-jarige actrice en schrijfster vat het vertrek van Wolffers niet persoonlijk op. "Ik denk dat het meer met zijn midlifecrisis te maken heeft dan met mij."

Volgens Van Rijn was er niets onoverkomelijks aan de hand. "Dit had zeker kunnen werken. We waren elkaars beste vrienden en hebben in al die jaren bijna nooit ruzie gehad."

Achterstand

Van Rijn heeft naar eigen zeggen te lang aan het ideaalbeeld vastgehouden. "We waren in het begin zo ontzettend verliefd op elkaar en zijn dat ook heel lang gebleven. Misschien hebben we daardoor nooit de stap naar de volgende fase gemaakt."

Achteraf gezien heeft Van Rijn het gevoel dat ze al met 3-0 achterstand aan de wedstrijd is begonnen. "Vanwege onze woonplaats Haarlem; niet zijn stad. Vijf jaar ouder; niet zijn leeftijd. Twee kinderen; niet zijn kinderen."

"Ik denk dat die dingen bij Kaja allemaal begonnen te tellen toen de verliefdheid over was. Opeens zat hij in een situatie die hij nooit voor zichzelf bedacht zou hebben", zegt de schrijfster in het tijdschrift.

Van Rijn en Wolffers trouwden in 2004 en hebben twee dochters. De actrice heeft ook twee kinderen uit een eerdere relatie. De 38-jarige Wolffers was eerder getrouwd met Birgit Schuurman.