AMSTERDAM - Lieke van Lexmond is dolgelukkig met haar nieuwe vriend Jurriaan Oerlemans. "We zijn in Los Angeles een week op vakantie geweest", zegt ze dinsdag in De Telegraaf.

"En ik durf nu te zeggen: ik denk dat we een toekomst samen hebben." De vonk tussen de presentatrice en de broer van Reinout Oerlemans sloeg over op Liekes 30e verjaardag.

"Daarvoor hadden ze elkaar wel een paar keer ontmoet, maar Lieke verzette zich een beetje", vertelt een goede bekende van het stel. "Op het verjaardagsfeestje spraken zij voor het eerst uit dat ze elkaar toch wel dierbaar zijn."

Jurriaan werd twee jaar geleden verlaten door zijn toenmalige vrouw, uit die relatie heeft hij drie kinderen. "Lieke heeft er best over moeten nadenken of ze wel een verbintenis met Jurriaan wilde beginnen", vertelt de bekende van Lieke. "Hij brengt tenslotte een hele geschiedenis met zich mee."

De 30-jarige Van Lexmond had eerder een relatie met toetsenist Jeroen Rietbergen. Daarna had ze een knipperlichtrelatie met GTST-acteur Mark van Eeuwen.