ROTTERDAM - Marco Borsato tobt al maanden met zijn gezondheid en herstel lijkt er maar niet in te zitten voor de zanger. In het AD noemt zijn zaakwaarnemer de situatie 'behoorlijk verontrustend'.

Borsato heeft de afgelopen tijd twee keer een hardnekkig griepvirus onder de leden gehad en het herstel daarvan duurt eigenlijk te lang.

"Medicijnen lijken niet aan te slaan. Bijna nergens heb ik energie voor, heb een rare kuch die blijft komen en gaan en die praten lastig, en zingen zelfs onmogelijk maakt. Soms hoest ik zo lang en heftig dat er een beetje bloed mee komt. Dat lijkt me toch niet echt normaal!" aldus de moedeloze artiest.

Ziekenhuis

Volgens zijn zaakwaarnemer slikt Borsato antibiotica en wordt hij door artsen gecontroleerd, maar een gang naar het ziekenhuis is nog niet aan de orde. "Maar ik sluit een bezoek, binnenkort, aan een KNO-arts, longarts of internist niet uit. Want misschien is er wel meer aan de hand," zegt John Mulder.

Borsato zelf blijft strijdbaar. "Ik gebruik mijn kracht liever voor de naderende concerten en een nieuw album. Door die ziekte kom ik daar helaas onvoldoende aan toe. De zin is er wel, maar door dat malaisegevoel de energie niet."